N70
Deze route bestaat reeds vanaf natuurbeschermingsjaar 1970.en voert de loper door de omgeving van Nijmegen, Berg en Dal, en zelfs een stukje richting Kleve (D) en Groesbeek. De wandeling lijkt niet bepaald op het gemiddelde Poldertochtje, er moet af en toe flink gestegen en gedaald worden. Het is een bijna on Nederlandse route, door een prachtig stuk landschap met een hoge natuurwaarde! Niet zomaar een ommetje maar een afwisselende tocht van ongeveer 20 km, door een heuvelachtig, bosrijk terrein.met de soms flink steile stuwwallen die 10.000 jaar geleden tijdens de laatste ijstijd door de gletschers hier werden gevormd.  
Favoriet rondje
 Vanuit mijn woning stap ik zo in een paar minuten op de route en daar voel ik me heel rijk en gelukkig mee.
Het toeval wil dat ik na omzwervingen  nu weer loop op de route waar ik reeds als kleuter met mijn oma en opa uit wandelen ging. Hun woning stond aan de rand van de Westerakker in Beek. Echt alle paadjes die in de N70 zijn opgenomen had ik jaren daarvoor met mijn kleine pasjes aan de hand van mijn grootouders en talloze ooms en tantes reeds betreden. Maar hoe vaker ik er kom, hoe meer ik haast lijk te genieten van deze prachtige omgeving.
In elk seizoen is het er mooi, of het nu een zomerse warme dag is of een regenachtige dag in de herfst of een  sneeuwdag in de winter, altijd is het er anders en altijd heeft het zijn bekoring. Ik hou ervan om wat te klimmen en te glibberen op/in de met drab opgevulde paden die vaak ook voorzien zijn met Loss. Hoe natter en glibberiger, hou meer ik ik geniet, lijkt het wel.
Het lopen van dit parcours is een echte aanrader..